25/11/10

Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα 50χρονου


Απανθρακωμένο πτώμα 50χρονου άνδρα βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε υποστατικό στην περιοχή Σωτήρας, όταν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν για να σβήσουν πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 



Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου υπαστυνόμος Ιωάννης Καπνουλάς ανέφερε ότι «γύρω στις 03.00 σήμερα το πρωί έγινε αντιληπτή πυρκαγιά σε υποστατικό που χρησιμοποιείται περιστασιακά και ως κατοικία στην περιοχή Σωτήρας. Με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι εντός της κατοικίας βρισκόταν απανθρακωμένο πτώμα άνδρα».

Πρόσθεσε ότι η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν έρευνες από άνδρες της Ηλεκτρομηχανολογικής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και από την Αστυνομία. Δίπλα από την οικία βρισκόταν και το αυτοκίνητο του άγνωστου άνδρα και από την πυρκαγιά κάηκε ο προφυλακτήρας του οχήματος.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητα του νεκρού αλλά δεν μπορεί να γίνει δημοσιοποίηση εάν δεν γίνει ταυτοποίηση με την μέθοδο του DNA. Ολες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς το ατύχημα» είπε και πρόσθεσε πως «η νεκροτομή επί της σορού αναμένεται να γίνει αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ωστόσο δεν μπορεί το πτώμα να δοθεί για ταφή προτού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA δεδομένου ότι το πτώμα είναι απανθρακωμένο».

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εντοπίστηκε σορός άνδρα η οποία βρίσκεται σε απανθράκωση. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διενεργηθούν αύριο κατά τη διάρκεια της νενομισμένης νεκροτομής ενώ εκ πρώτης όψεως αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια».
Nα σημειώσουμε οτι Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε και χθες το απόγευμα σε όχημα που τυλίχτηκε στις φλόγες σε αγροτική περιοχή στο Μενεού.

kathimerini.com.cy