Υλικά:
- 1/4 φλυτζ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλυτζ. γάλα
- 6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
- 1 αυγό
- ½ κιλό κιμά
- λίγο βούτυρο
- 1 κουταλιά κοφτή ρίγανη
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση:
-Βάζετε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη
-Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στίβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά.
-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
-Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
-Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο
-Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.
-Βουτυρώνετε ένα ταψί
-Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί
-Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από τα μπιφτέκια
-Αλατοπιπερώνετε
-Πασπαλίζετε με ρίγανη
-Ρίχνετε μικρά κομμάτια βούτυρο από πάνω
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου
sintages.gr