Κοτόπουλο σε γιαούρτι φουρνιστό
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα από δυο στήθη κοτόπουλου (800 με 850 γρ. περίπου)
2 κεσεδάκια γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ νιφάδες πάπρικας
Αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο
2 φλ. μίγμα φρέσκων αρωματικών (μαϊντανός , βασιλικός ) μόνο τα φύλλα
5 κ.σ ελαιόλαδο
½ φλ. κουκουνάρια
½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Για την κρούστα
2 φλ. τριμμένο χαλούμι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα στεγνά φιλέτα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση κατά μήκος. Βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές ώστε να καλυφθούν από τη μαρινάτα. Τα αφήνουμε να μαριναριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο. Σε ένα μούλτι βάζουμε τα αρωματικά και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε τη πολτοποίηση. Αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε από τη μαρινάτα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε ταψάκι φούρνου. Σε κάθε φιλέτο απλώνουμε ένα στρώμα από το πέστο και πασπαλίζουμε με χαλούμι τριμμένο. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
star.gr