5/11/10

Συνταγή της ημέρας.. Γιουβαρλάκια αυγολέμονο


Υλικά:

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: 


-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ 

-Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι 

-Αλατοπιπερώνετε 

-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια 

-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα 

-Τα σκεπάζετε με νερό 

-Ρίχνετε το λάδι 

-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 

-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος 

-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά 

-Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια 

-Στίβετε το λεμόνι 

-Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά 

-Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα 

-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα 

-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού 

-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό 

-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα 

-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού 

sintages.gr