13/10/10

Συνταγή της ημέρας: Φιλετίνια από ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα


Kόστος: 2,90 € / ατομο, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: περίπου 10΄

Υλικά (για 4 άτομα):


800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φιλέτα πάχους περίπου 2 εκ. 
40
ml ελαιόλαδο
8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
100
ml κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα

Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το αρωματικό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και σαλάτα με ντομάτα και πέστο βασιλικού.
Tι πινουμε
Το κόκκινο κρασί του μαγειρέματος που θα το κρυώσουμε λίγο στο ψυγείο. Ενα χαρμάνι με Cabernet Sauvignon - Merlot.
Πηγή: http://kathimerini.com.cy