Σίγουρα όλοι δοκιμάσαμε παραδοσιακά κυπριακά δάκτυλα. Όμως πόσο δύσκολο είναι να τα φτιάξουμε από μόνοι μας;
Συστατικά
Ζύμη
· 3 φλυντζάνια αλεύρι
· 2 κρόκους (προαιρετικά)
· 1 φλυντζάνι νερό
· 6-8 κ.σ λάδι
Γέμιση
· 1 φλυντζάνι αμύγδαλα λεπτοαλεσμένα
· 1-2 κ.σ ζάχαρη
· 1 κ.σ κανέλα
· 2 κ.σ ανθόνερο
Σιρόπι
· 2 φλ. ζάχαρη
· 1 1/2 φλ. νερό
· 1 κ.σ χυμό λεμόνι
· 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας
· Λάδι για τηγάνισμα ...
Οδηγίες
1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση και στη συνέχεια τη ζύμη με τον γνωστό τρόπο.
3. Παίρνουμε από τη ζύμη και ανοίγουμε αρκετά λεπτό φύλλο το οποίο κόβουμε σε κομμάτια 8χ10 εκατοστά περίπου.
4. Βάζουμε 1 κ.γ από τη γέμιση στο φυλλο που κόψαμε και τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε στις 2 άκρες με πηρούνι.
5. Αφού τελειώσουν τα υλικά μας τότε ξεκινούμε το τηγάνισμα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και απο τις δυο πλευρές.
6. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι.
7. Βγάζουμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε σουρωτήρι και στη συνέχεια στην πιατέλα.
Καλή επιτυχία