Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 κονσέρβα τοματάκια
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το χταπόδι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Ρίχνετε και το χταπόδι
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Αλατοπιπερώνετε
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
-Όταν είναι έτοιμο βγάζετε το χταπόδι και προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό
-Μόλις βράσει ρίχνετε το μακαρονάκι και αφήνετε να βράσει
-Μόλις γίνει και το μακαρονάκι ψιλοκόβετε το χταπόδι και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα
-Ανακατεύετε και σερβίρετε
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Ρίχνετε και το χταπόδι
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Αλατοπιπερώνετε
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
-Όταν είναι έτοιμο βγάζετε το χταπόδι και προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό
-Μόλις βράσει ρίχνετε το μακαρονάκι και αφήνετε να βράσει
-Μόλις γίνει και το μακαρονάκι ψιλοκόβετε το χταπόδι και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα
-Ανακατεύετε και σερβίρετε
sintages.gr