Υλικά για 4 μερίδες
400 γρ. συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο σε φέτες
1 φλ. αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
½ φλ. Αλεύρι βρώμης
1 κρεμμύδι σε φέτες
300 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
2 φλ. Ζωμό βοδινού
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο σε σκόνη
Διαδικασία ...
Κόβουμε τις φέτες συκωτιού σε λωρίδες, τις αλευρώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι βρώμης .Τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φετούλες κρεμμυδιού και τις φετούλες μανιταριών. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το βερμούτ. Ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει.
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τις λωρίδες συκωτιού για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με ταλιατέλες λεπτές. Πάνω από τις ταλιατέλες βάζουμε το συκώτι με τη σάλτσα.
Πηγή: star.gr