Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 κονσέρβες τόνου σε νερό (100 γρ. η κάθε μια)
2 κ.σ. μουστάρδα
2 πατάτες βραστές και πολτοποιημένες
1 φλ. Μαιντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά κτυπημένα
1/2 κ. τσαγιού άλας
1/3 κ. τσαγιού μαύρο πιπέρι
1/3 κ.τσαγιού μοσχοκάρυδο αλεσμένο
Ψίχα άσπρου ψωμιού για το πανάρισμα
Αλεύρι
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τον τόνο για να ομοιογενοποιηθεί και τον βάζουμε στο μπολ με τον πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αλείψετε τα χέρια σας με αλεύρι και αρχίστε να σχηματίζετε τις κροκέτες σε ομοιόμορφο σχήμα. Στη συνέχεια αλευρώστε τις καλά και έπειτα περάστε τις από το χτυπημένο αυγό και απ’ευθείας μετά στην ψίχα ψωμιού. Τοποθετείστε τις κροκέτες σε ένα δίσκο, σκεπάζοντάς τις με πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια βάλτε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Τοποθετήστε αρκετό φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστές με σαλάτα και μαγιονέζα στο πλάι. Απολαύστε τις!