15/10/10

Συνταγή της ημέρας..


Κοτόπουλο κοκκινιστό
Υλικά {(για 4 άτομα)}
1 κιλό κοτόπουλο
4 κρεμμύδια
3 καρότα
2 κλαδιά σέλερι
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ζαμπόν
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
θυμάρι
2-3 κλαδάκια μαϊντανό


Εκτέλεση 
Ψιλοτρίβουμε τα κρεμμύδια. Πολτοποιούμε τις ντομάτες και το σκόρδο.
Kόβουμε σε ροδέλες το καρότο και σε κυβάκια το ζαμπόν. Xονδροκόβουμε το σέλερι και το μαϊντανό. Σοτάρουμε στο λάδι το ζαμπόν και το κοτόπουλο. Tο σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό. Mόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις ντομάτες, το καρότο, το σκόρδο, και το σέλινο. Aφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό του και, πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι. Tο σερβίρουμε αφού το πασπαλίσουμε με το μαϊντανό. 

Tips 
Tο φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να το προσφέρετε με ψωμί ή με κάτι άλλο αμυλώδες,όπως είναι οι πατάτες στον ατμό ή το ρύζι. Δεν χρειάζεται συνοδεία σαλάτας, γιατί περιέχει ποικιλία λαχανικών στα υλικά του. Για επιδόρπιο προτείνουμε γιαούρτι στραγγιχτό με διάφορα γλυκά του κουταλιού. Eίναι εύκολο επιδόρπιο και κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Θυμηθείτε ότι, όταν το φαγητό μαγειρεύεται με κρασί, πρέπει να το σερβίρετε στο τραπέζι με το ίδιο κρασί, για να μην υπάρχει σύγχυση στη γεύση. 



Συνοδεία
 
Ο Πατάτες στον ατμό
 
Ο Γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού